joi, 8 decembrie 2022

Lisabona este un oraș cu multe situri istorice și arhitecturale interesante

Vei avea unele dintre cele mai palpitante și de neuitat momente din viața ta dacă te decizi chiar acum să iei un city break în Lisabona. Cea mai bună modalitate de a vedea acest oraș dinamic, care este plin constant de activități unice pentru turiști, este pe jos.

Castelul Sfântul Gheorghe este printre cele mai cunoscute situri

Castelo de Sao Jorge este cel mai cunoscut monument din Lisabona și este situat pe un deal cu o perspectivă uimitoare asupra orașului portughez din apropiere de Alfama. Există mai multe motive pentru care nu ar trebui să sari peste asta, una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din regiune. O experiență distractivă pentru întreaga familie poate fi trăită la castel datorită crenelurilor sale impresionante, muzeului educațional și sitului arheologic intrigant. Copiii mici vor fi, fără îndoială, atrași să escaladeze turnurile și zidurile stâncoase care îl înconjoară și să fie hipnotizați de frumusețea și măreția acestor construcții.

Mosteiroul Jeronimosului

Piesa centrală a fiecărei excursii de vizitare a obiectivelor turistice din Lisabona este Mănăstirea Jerónimos, un edificiu frumos care a fost construit în secolul al XVI-lea. Este, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute repere ale Portugaliei. Mănăstirea Jerónimos merită Premiul Patrimoniului Mondial UNESCO datorită valorii sale istorice și culturale imense. Regele Manuel I a ordonat construirea acestei mănăstiri, denumită în mod popular Mănăstirea Jerónimos, în fermecătorul cartier Belém din Lisabona în 1501. Este situată aici, aproape de râu. De-a lungul anilor, locația s-a transformat într-un adevărat gigant în oraș și acum este practic imposibil de ratat.

Oceanariul Lisabona este un acvariu de ultimă generație

Evaluat în mod constant drept unul dintre cele mai bune acvarii din Europa și unul dintre cele mai mari acvarii din lume este Acvariul de la Lisabona. De asemenea, este, fără îndoială, cea mai potrivită atracție a orașului pentru familii. Acvariul este situat în zona denumită în prezent Parque das Naçes. A fost construit pentru Expo '98 și a fost proiectat de Peter Chermayeff.

Muzeul lui Calouste Gulbenkian

Muzeul Calouste Gulbenkian este unul dintre cele mai cunoscute muzee din toată Europa, pe lângă faptul că este o bijuterie orbitoare în coroana arhitecturală și culturală a Lisabonei. Calouste Sarkis Gulbenkian, un milionar al petrolului din Armenia, care s-a născut în 1869 și a lăsat moștenire Portugaliei colecția sa de artă privată considerabilă chiar înainte de a muri în 1955 este numele organizației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu