joi, 7 iulie 2022

O destinație superbă în care nu ai cum să te plictisești

Dacă nu știți încă unde să mergeți anul acesta într-o escapadă, atunci în mod sigur Milano este una dintre cele mai bune opțiuni la care v-ați putea gândi.

Piața Catedralei

Piazza Duomo este cea mai mare piață din Milano și locul care găzduiește, de asemenea, cea mai mare catedrală gotică a orașului. Acordați-vă timp pentru a admira priveliștea de la cafenea, apoi vizitați catedrala masivă cu 135 de turnuri și nenumărate statui. Puteți merge pe terasa de pe acoperiș pentru a admira priveliștile uimitoare ale orașului cu ajutorul unui lift interior, care vă va duce la aceste terase, aflate la 70 de metri, pentru aproximativ 13 euro. Cu siguranță vă veți bucura de un city break în Milano foarte plăcut  dacă veți începe ziua așa și veți avea parte de momente de neuitat într-un cadru extrem de relaxant.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II dovedește titlul Milanoului ca fiind una dintre capitalele modei cu foarte mare relevanță ale lumii. Această minunată arcadă cu tavan de sticlă, situată chiar în centrul orașului, leagă Dome și La Scala și este adiacentă cafenelelor și buticurilor de lux precum Gucci, Louis Vuitton și Prada. Cu siguranță vă veți simți aici în altă lume, iar o plimbare este binevenită, în orice moment.

Castelul Sforzesco

În ciuda numelui său, Castello Sforzesco arată mai mult ca un fort cu o curte mare decât ca un castel. Complexul are o bibliotecă și mai multe muzee, pe care vă recomandăm să le luați la pas. Unele dintre ele prezintă lucrări ale lui Michelangelo și Leonardo da Vinci, precum și arte și meșteșuguri din Egiptul antic. Intrarea la castel este gratuită, dar muzeul costă în jur de 5 EU. Locația este situată la aproximativ 800 de metri nord-vest de catedrală, ceea ce înseamnă că drumul până aici poate fi un simplu și relaxant și puteți admira unele dintre cele mai frumoase locații posibile.

Comunitatea Brera

Plimbați-vă prin fermecătorul cartier Brera din Milano și veți ajunge într-una dintre cele mai pitorești zone din cartierul istoric al orașului. Brera are o academie de artă și o galerie de artă, ceea ce explică vibrația sa artistică și locul extrem de fascinat pe care îl veți putea admira oricând.

Muzeul Da Vinci

Muzeul Național de Știință și Tehnologie Leonardo da Vinci este unul dintre cele mai inspirate și fascinante situri istorice din Milano. Din exterior pare o mănăstire renascentistă, însă în interior, veți găsi o expoziție bogată de exponate interactive și educaționale.

Cina cea de Taină a lui Da Vinci

Aceasta este o biserică renascentistă din centrul Milanoului și este renumită pentru mănăstirea sa, care găzduiește fresca Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci. Biserica se află la 5 minute de mers pe jos de Gara Cadorna, iar intrarea este liberă. Chiar și așa, totuși trebuie să rezervați în avans pentru a intra în restaurant, pentru că această zonă este una populată de turiști.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu