miercuri, 14 iunie 2017

Vrei să vizitezi un minunat orășel din Irlanda?



Cork poate fi o opțiune care merită luată în considerare. Cumpără biletele de avion cât mai repede si profită de o vacanță de vis!
            Numit în 2005 Capitală Culturală Europeană, orașul Cork este din ce în ce mai cunoscut, chiar dacă mereu a fost o destinație foarte vizitată din Irlanda. Fiind foarte ordonat din punct de vedere al arhitecturii, orașul deține multe clădiri istorice, baruri, restaurante și localuri care sunt pline de viață, iar dacă vei vizita orășelul în timpul verii, trebuie să știi că aici se organizează numeroase festivaluri.
            Situat în partea de sud a țării, orașul Cork a fost construit pe malurile râului Lee. Cu o istorie destul de interesantă, acesta este fost construit de către Sfântul Finbar în secolul al V-lea prin înființarea unei mănăstiri care a atras și o mică comunitate în jurul său. Cu timpul, această comunitate a devenit tot mai numeroasă  și a deveni un oraș în adevăratul sens al cuvântului.
            Momentan, turiștii sunt atrași de obiectivele culturale, religioase și istorice. Atracțiile principale se află în centrul vechi al orașului care este traversat de râul Lee: un amestec de clădiri vechi și noi, multă mâncarea tradițională și o atmosferă foarte plăcută în pub-uri. De asemenea, mai poți vizita și galeriile de artă și muzeele care sunt într-un număr destul de mare. Ai de ales între: Muzeul Național al Radioului, Centrul Cork Vision, Muzeul Public al Orașului, Muzeul Untului, Galeria Lewis Glucksman.
Dacă optezi să îți faci cumpărăturile aici trebuie să știi ca acestea te vor binedispune. Cea mai renumită stradă pentru cumpărături este strada Sf. Patrick, fiind una dintre cele mai frumoase străzi ce se află în centrul vechi. Aceasta este o stradă pe care au acces doar pietonii și a fost construită inițial ca și canal peste râul Lee, de aceea are și o formă curbată. În zilele noastre, aici vei găsi cele mai multe pub-uri, magazine, restaurante și terase.
Optează pentru o vacanță alături de cei dragi într-un minunat și cochet oraș al Irlandei și nu uita să îți iei din timp biletele de avion!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu